Gama noastra de produse cuprinde tensiometre electronice, tensiometre manuale, tensiometre automate, mansete de diferite dimensiuni si adaptoare.

Puteti adauga in cos diferite modele foarte bine primite de pacienti:
Tensiometru electronic de brat Omron M2
Tensiometru digital Omron M3
Tensiometru mecanic Riester
Tensiometru pentru brat complet automat Nissei
Tensiometru de incheietura cu ecran LCD Nissei
Tensiometru de brat Introlife cu afisaj LCD iluminat
Tensiometru aneroid cu stetoscop Gima

Hipertensiunea arteriala (tensiune mare, in termeni populari) reprezinta o boala cronica a sistemului circulator a carei principala caracteristica o reprezinta valorile crescute ale presiunii sangelui in artere obtinute cu un aparat de masurat tensiunea arteriala, preferabil prin metoda oscilometrica.

Definim ca tensiune arteriala valoarea presiunii hidrostatice exercitate de fluxul sanguin asupra peretilor arteriali, asta ca sa incepem cu inceputul.

Factorii care determina tensiunea arteriala sunt pe deoparte forta de contractie a inimii si a vaselor sanguine si pe de alta parte rezistenta circuitului hemodinamic. Aceasta este in stransa legatura si determinata de diametrul vaselor sanguine, de continutul vaselor de sange, de proprietatile peretilor arteriali si de presiunea telediastolica din sistemul arterial.

Clasificare (JNC7) Sistoica Diastolica
mmHg mmHg
Normală 90-119 60-79
Pre-hipertensiune arterială 120-139 80-89
Hipertensiune arterială în stadiul 1 140-159 90-99
Hipertensiune arterială în stadiul II <160 <100
Hipertensiune arterială sistolică izolată <140 <90

Factori de risc care pot conduce la o tensiune mare

Consumul excesiv de sare
Fumatul
Consumul de alcool
Stresul
Obezitatea
Istoricul medical
Afectiuni endocrine, psihiatrice sau renale
Diabet zaharat
Totodata, tensiunea arteriala poate fi influentata si de administrarea indelungata a unor tratamente pe baza de corticosteroizi sau de consumul anticonceptionalelor. Vizita la medic si evaluarea tensiunii cu un aparat de masurat cum ar fi un tensiometru mecanic, un tensiometru semiautomat, tensiometru de incheietura sau cu un tensiometru digital complet automat poate sa ajute la depistarea si tratarea din timp a tensiunii crescute.

Tensiune mare – Simptome

Cefalee
Tulburari ale vederii
Dispnee
Tegumente reci si palide
Pierderi de cunostinta
Ameteli
Dureri precordiale
Diagnostic Hipertensiune arteriala

Daca cumva aveti unul sau mai multe dintre simptomele enumerate mai sus si, mai ales, daca aveti un istoric familial pozitiv, o vizita la medic este imperativa. Deasemeni este foarte indicat sa utilizati frecvent unul din tensiometrele automate precise disponibile.

Doar medicul poate confirma sau infirma diagnosticul de Hipertensiune. In mod clasic, diagnosticul de HTA se confirma daca in urma a trei masuratori succesive, realizate prin metoda sfigmomanometrica intr-un interval de 30 de zile, presiunea arteriala inregistreaza valori peste limita admisa si rata pulsului ridicata.

In cazul diagnosticarii cu hipertensiune arteriala, medicul este cel in masura sa va prescrie medicatia potrivita. Totodata acesta poate comanda o serie de analize specifice care sa identifice posibilele afectiuni cauzatoare (in cazul in care vorbim de HTA secundara).

Complicatii ale Hipertensiunii arteriale

O tensiune arteriala marita, nedescoperita cu un aparat de masurat si mai ales netratata la timp poate duce la o serie de complicatii severe care nu de putine ori pot duce chiar pana la deces (sa nu uitam ca bolile vasculare sunt unul dintre cei mai de temuti ucigasi ai zilelor noastre)

Complicatii la nivelul cordului: insuficienta cardiaca hipertensiva, hipertrofia ventricolului stang si, cea mai periculoasa, infarctul miocardic.
Complicatii la nivelul creierului: Ateroscleroza, AVC (accident vascular cerebral care poate fi hemoragic sau ischemic), hipertensiune intracraniana.
La nivelul rinichilor pot aparea insuficienta renala, disfunctia tubilor renali sau nefroangiosclaroza
La nivelul retinei, tensiunea crescuta poate cauza hemoragii, edem papilar sau stenoze ale capilarelor retiniene.

Tensiune mare – Preventie

Datorita faptului ca la nivel mondial aceasta afectiune atinge, potrivit statisticilor, cote alarmante,Societatea Britanica de Hipertensiune  a propus o serie de modificari ale regimului de viata, mici schimbari care pot preveni HTA.

* Introducerea in alimentatia zilnica a minimum 5 portii de fructe si legume
* Reducerea consumului de sare (NaCl)
* Eliminarea bauturilor alcoolice sau cel putin limitarea consumului
* Adoptarea unui stil de viata sanatos prin practicarea regulata a unei activitati aerobe (mers pe jos, exercitii fizice aerobe moderate, etc) minimum 30 de minute zilnic
* Controlul strict al greutatii corporale (idealul ar fi un indice de masa corporala cuprins intre 20-25)

Toate aparatele din gama noastra, fie ca vorbim de un tensiometru pentru brat, tensiometru electronic, tensiometru incheietura, tensiometru automat, tensiometru de brat automat sau tensiometru de incheietura, tensiometre ieftine little doctor, sunt aparate medicale de masurat tensiunea precise, fiabile, testate in timp si fabricate de producatori de renume cu multa experienta. Metoda oscilometrica pe care o folosesc tensiometrele automate este cea mai precisa.metoda pentru determinarea tensiunii arteriale.