Glucometre Colesterol INR

Glucometrul On Call Vivid, combinand experienta indelungata in masurarea glicemiei si caracteristici suplimentare de siguranta, ofera o solutie sigura in determinarea si monitorizarea evolutiei glicemiei.
Caracteristicile principale ale Glucometrului On Call, sunt legate de siguranta, capacitatea de memorie, sau multitudinea de valori disponibile. Astfel acum vei fi atentionat daca perioada de valabilitate a testelor a expirat. De asemenea, poti studia mai bine efectele alimentatiei asupra glicemiei, monitorizand si comparand valorile inregistrate inainte si dupa o masa. La fel de eficient se prezinta in cazul monitorizarii de durata, putand verifica media glicemiilor din ultimele 7, 14 si 30 de zile.
Glucometrul On Call are nevoie de doar 5 secunde pentru afisarea rezultatelor de testare glicemie, acestea avand exactitatea unor testari de laborator. Cipul de codare permite alertele in cazuri de teste expirate, totodata programand automat aparatul si actualizand caracteristicele selectate.
Pentru reducerea riscului de contaminare, Glucometrul On Call permite aplicarea sangelui pe un test in exteriorul aparatului. De asemenea, veti fi avertizat la aplicarea unei doze prea mici de sange, permitandu-se redozarea intr-un interval de 5 secunde.
Testele On Call sunt usor de manevrat si ingaduie dozarea in exteriorul glucometrului. Actiunea capilara a Testelor On Call atrage sange in banda, ajungand astfel la o metoda mai rapida si mai sigura de masurat glicemia.
Glicemia este reprezentata de concentratia de glucoza in sange. Reglarea nivelului glucozei in sange, se face prin anumite substante, mai ales de natura hormonala. Unele dintre ele duc la cresterea glicemiei, cum ar fi hormonul de crestere, adrenalina sau glucagonul, iar altele au rol in scaderea acesteia, de exemplu insulina.
Valoarea normala a glicemiei in corpul uman este intre 4,4 si 6,7 milimoli/litru de sange (corespunzand la 0,8 – 1,2 grame pe litru). Analiza glicemiei se va face dimineata, inainte de masa.
Devierea de la valorile normale ale glicemiei, duc automat la cresterea fie scaderea acesteia. Glucometre Colesterol INR
Diminuarea glicemiei, hipoglicemia, are ca efecte stari de slabiciune, transpiratii, si poate duce pana la pierderea cunostintei, in cazul in care scaderea este semnificativa. In aceste cazuri, daca pacientul nu sufera pierderea cunostintei, hipoglicemia se poate inlatura prin administrarea orala de glucoza sau alte alimente sau bauturi ce contin glucoza. In caz contrar, cand intervine pierderea cunostintei, se va actiona prin injectarea de glucagon.
Hiperglicemia, cresterea glicemiei, este una din simptomele diabetului. Aceasta ia nastere de-a lungul mai multor ore si poate persista pe o durata mai lunga. Se trateaza prin regim alimentar bazat pe o gama redusa de glucide, iar la nevoie prin administrarea medicamentelor hipogliceminate orale. In cazurile mai grave, la diabetul de tip unu, este necesara injectarea de insulina.
Este important de retinut, ca pentru a se confirma diagnosticul de diabet zaharat, este necesar ca testele sa fie repetate si a doua zi, in cazurile unde simptomele nu se manifesta in mod clar.
Este recomandat in general, o testare a glicemiei cel putin o data la 3 ani, in special pentru persoanele care au depasit varsta de 45 de ani. In cazul persoanelor unde exista factori de risc ce pot favoriza aparitia diabetului zaharat, controlul glicemiei trebuie efectuat mai des, chiar si inainte de varsta de 45 de ani. Acesti factori de risc cuprind: obezitatea, existenta antecedentelor de diabet zaharat la rude de gradul I, istoric de diabet zaharat gestational (de sarcina), hipertensiune arteriala, concentratie plasmatica a trigliceridelor mai mare de 250 mg/dl, concentratie plasmatica de HDL-colesterol sub 35 mg/dl, toleranta redusa la glucoza, antecedente de boli vasculare sau existenta altor afectiuni legate de rezistenta organismului la insulina.
Este important de stiut ca testele de screening nu sunt teste diagnostice, desi in ambele cazuri se folosesc aceleasi metode pentru determinarea glicemiei. Diferenta majora consta in contextul starii de sanatate al pacientului. Spre deosebire de testele diagnostice, cele de screening au rolul de a identifica persoanele asimptomatice, dar care au in schimb o mai mare probabilitate de a dezvolta aparitia de diabet zaharat sau toleranta redusa la glucoza.